Nieuws
16 maart 2011 - Ron Smeets

T-Mobile halveert bel- en SMS bundels iPhone abonnementen

T-Mobile gaat vanaf 4 april de voorwaarden van de iPhone abonnementen drastisch wijzigen. Het komt er op neer dat je straks nog maar de helft van het bel- en SMS tegoed krijgt dan voorheen.

De tarieven blijven wel gelijk. Ofwel en 'verborgen' prijsstijging van maar liefst 100%. In de praktijk komt het er op neer dat je voor hetzelfde bel- en SMS gedrag straks gemiddeld zo'n 50% duurder uit zult zijn bij T-Mobile.

Het 'goede' nieuws is dat de snelheid van de mobiele internet verbinding omhoog gaat van maximaal 2Mbit naar maximaal 7.2 Mbit (voor downloads). Klanten die in een maand meer dan 1GB aan data verbruiken worden na die 'limiet' getrakteerd op een (tijdelijke) lagere downloadsnelheid.

Zoals gezegd worden de bel- en SMS bundel tegoeden 'gehalveerd'. Waar je voorheen bij het i-300 abonnement 300 belminuten én 300 SMS'jes kreeg wordt dat nu 300 minuten óf SMS'jes. T-Mobile noemt dat nu 300 'units' maar het is hoe dan ook een halvering van het bundeltegoed. Nieuw is het i-200 abonnement. Die bestond voorheen nog niet en daarmee krijgen iPhone klanten van T-Mobile in de goedkopere range van abonnementen nu dus iets meer keus. Met het i-Abonnement betaal je per seconde (met een minimum van 1 minuut). Als je dus 62 seconden belt dan betaal je ook voor 62 seconden, maar bel je 15 seconden, dan betaal je dus een hele minuut.

Maar voor iedereen die nu dus een T-Mobile iPhone abonnement heeft en dat binnenkort moet verlengen geldt dus dat je goed moet kijken naar je gebruik om straks niet verrast te worden met hoge rekeningen achteraf. Een voorbeeld: Stel je hebt nu een i-150 abonnement van 29,50 per maand en je gebruikt gemiddeld 120 belminuten en 100 SMS'jes, dan zul he straks dus een i-300 abonnement moeten nemen van 42,50 per maand. OK, dat is geen stijging van 100%, maar je bent dan toch bijna 50% duurder uit dan voorheen.

De nieuwe voorwaarden en tarieven van de iPhone abonnementen van T-Mobile kun je hier nalezen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.