Nieuws
29 augustus 2006 - Ron Smeets

T-Mobile hacker krijgt 1 jaar huisarrest

De man die bijna twee jaar geleden de systemen van T-Mobile in de VS hackte en op die manier gedurende langere tijd toegang had tot de klantgegevens van de Telco is door de rechter veroordeeld tot een boete van 10.000 dollar en 1 jaar lang husarrest.

Die boete is natuurlijk vervelend, maar of je een hacker echt straft met een jaar lang thuis zitten vraag ik mij af. Nicholas Jacobson (23) had ruim anderhalf jaar geleden al schuld en spijt bekend van zijn daden.

Bron: De TelegraafGerelateerde links:
Hilton's hacker 11 maanden vast
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.