Nieuws
27 februari 2009 - Ron Smeets

T-Mobile groeit ook in 2008

Enkele weken geleden maakte Vodafone al bekend maakte dat de economische en financiele crisis die medio 2008 de kop op stak nog geen al te grote invloed had op de financiele resultaten van de provider. Ook T-Mobile, zo werd vandaag bekend, had vorig jaar nog geen last van de crisis.

De van oorsprong Duitse provider zag in 2008 haar klantenbestand met ruim 8.5% stijgen naar 5,309 miljoen.

Als je daarbij telt dat de Orange klanten geen deel uitmaken van die stijging dan mag je een toenname van ruim 420.000 klanten toch zeker een succes noemen. Volgens Priscilla Tomasoa van T-Mobile is deze stijging niet alleen te danken aan de iPhone maar voor een groot deel wel aan de verkoop van Smartphones in het algemeen.

Gemiddeld besteden T-Mobile klanten zo'n 25 Euro per maand aan hun mobiele (prepay) abonnement. Daarmee zijn de mobiele klanten van T-Mobile samen goed voor een jaaromzet van bijna 1.6 miljard Euro. De totale omzet van T-Mobile over 2008 kwam uit op ruim 1.8 miljard. Daarvan was 352 miljoen (bruto) winst.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.