Nieuws
07 maart 2012 - Ron Smeets

T-Mobile 'geeft' meer en snellere mobiele data

Vlak voor het MWC lekten de nieuwe prijzen en databundels van de T-Mobile Smart, Smart Plus en iSmart abonnementen al uit. Daaruit bleek al dat klanten van de provider in de toekomst (bij verlengingen of het afsluiten van een nieuw abonnement) fors meer moeten gaan betalen.

Als 'goedmakertje' gaan wel de databundel tegoeden omhoog. Het vergroten van de bundels en verhogen van de snelheid komt dus wel met een prijs.

Nieuwe T-Mobile tarieven Smart en iSmart

Daags na het MWC stuurde T-Mobile het officiële persbericht van deze abonnements- en tariefswijzigingen de wereld in. De provider noemt de veranderingen zelf het 'vergroten van de bundels en mobiel internet snelheid'. Het is maar hoe je het bekijkt, natuurlijk ;-) Hieronder staat een overzicht van alle nieuwe tarieven voor Smart en iSmart abonnementen. De eerste afbeelding toont de 'reguliere' abonnementen (met toestel) en op het tweede plaatje staan de SIM Only tarieven.

Persbericht T-Mobile tarieven per 5 maart 2012

Het persbericht van T-Mobile:

T-Mobile vergroot bundels en verhoogt snelheid mobiel internet
- Onbeperkt internet bij Smart-abonnementen.
- Meer MB’s en hogere snelheid bij iSmart.
- Onbeperkt internet, messaging en sms inclusief bij iSmart.

Ook in het nieuwe abonnementsaanbod blijft T-Mobile zich onderscheiden van de concurrentie op het gebied van mobiel internet. In het vernieuwde Smart-aanbod wordt de groeiende groep intensieve mobiel internet gebruikers op hun wenken bediend. T-Mobile komt voor deze klanten met onbeperkt en sneller internet met grotere databundels. Daarnaast wordt sms-en voortaan gratis.

Smart sluit aan op trend
Onder klanten van T-Mobile neemt het gebruik van mobiel internet over de gehele linie fors toe. In 2011 nam het dataverkeer over het T-Mobile netwerk met 97 % toe ten opzichte van 2010. Om deze groei te faciliteren investeerde T-Mobile in 2011 nog eens 170 miljoen euro in het netwerk. 

Met de nieuwe Smart-abonnementen speelt T-Mobile in op de groeiende behoefte aan meer en sneller mobiel internet.

iSmart
Bij iSmart, het ultieme mobiel internet abonnement, is onbeperkt internet voor een vaste prijs en gratis sms-en inbegrepen. Tevens wordt de maximale internetsnelheid bij dit abonnement verhoogd naar 14,4Mbps en worden de databundels fors groter. Deze zijn nu minimaal 1000 MB. Bij deze abonnementsvorm kan de klant na het opmaken van de databundel gebruik blijven maken van mobiel internet, zonder extra kosten maar tegen een lagere snelheid. Binnen Nederland kan de klant zorgeloos gebruik blijven maken van toepassingen als Whatsapp, Nu.nl en e-mail. Mocht de klant toch snel internet wensen na verbruik van het datategoed, dan kan het datategoed en de snelheid worden hersteld met een eenmalige bijbetaling van € 5,-.

Bij iSmart rekenden klanten al na de eerste minuut af per seconde. Dit blijft zo.

Smart Plus en Smart Start 
Voor klanten die vooral bellen en sms-en, is het vernieuwde Smart Start geschikt; ook hier rekenen klanten voortaan na de eerste minuut af per seconde. Bij Smart Plus zijn er geen veranderingen. Klanten die geregeld maar niet intensief van mobiel internet gebruik maken, kunnen met dit abonnement dus nog steeds kiezen voor onbeperkt internet voor een vaste prijs.

Sterk verbeterde Sim Only 
Om tegemoet te komen aan de behoeften van klanten die tevreden zijn over hun huidige smartphone heeft T-Mobile het sim-only aanbod uitgebreid. Hiermee kunnen deze klanten profiteren van de mogelijkheden van onbeperkt mobiel internet met grotere databundels en hogere snelheid, tegen een aantrekkelijke prijs.

Voor klanten met lopende abonnementen zijn er geen wijzigingen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.