Nieuws
29 juni 2016 - Ron Smeets

T-Mobile gaat '4G voor Thuis' uitbreiden Nieuwe potentiële beta testers kunnen zich nu aanmelden

T-Mobile heeft besloten om het pilot project '4G voor Thuis' dat sinds december 2015 door een geselecteerde groep klanten getest wordt verder uit te breiden. Met 4G voor Thuis wil de magenta provider een oplossing bieden aan consumenten en kleine bedrijven die wonen of gevestigd zijn in (buiten)gebieden waar een vaste snelle internetverbinding niet mogelijk is maar waar het 4G netwerk van T-Mobile wél dekking, en hoge snelheden, biedt.

Met de resultaten en opmerkingen van de eerste groep testers wordt nu een nieuwe beta-versie van de dienst ontwikkeld die vanaf augustus aan een grotere groep klanten zal worden aangeboden. Woon jij een een buitengebied waar een vaste snelle internetverbinding geen optie is, dan kun je jezelf, of je bedrijf, op deze website aanmelden voor de nieuwe pilot.

De oplossing die T-Mobile biedt is feitelijk het plaatsen van een 4G WiFi router die verbonden is aan het mobiele netwerk van de provider en dus zorgt voor een snelle internetverbinding thuis of op de werkplek. Volgens de provider waren de meeste klanten die aan de pilot meededen zeer tevreden. Tsja, wanneer je al tijden in een gebied woont dat al die jaren verstoken is gebleven van fatsoenlijke internetverbindingen dan kan ik mij ook niet voorstellen dat je niet blij zou worden wanneer je ineens download snelheden haalt die de 50 Mbit overstijgen, toch?

4G voor Thuis is niet heel erg voordelig overigens. Dat zullen veel consumenten en bedrijven die in de doelgroep van deze dienst vallen wellicht op de koop toenemen, in ruil voor snel internet. Het goedkoopste abonnement kost 29 euro per maand (plus eenmalig 99.95 voor de WiFi Router). Daarvoor krijg je dan een databundel van 25GB. Er zijn ook abonnementen van 100 en 200 GB. Die kosten respectievelijk 59 en 89 euro per maand (plus 99,95 voor de router). Bij deze twee abonnementen krijg je bovendien een extra buiten antenne, voor beter bereik en hogere datasnelheden. En je mag tussen middernacht en 06u00 gratis onbeperkt internetten en downloaden. Die data wordt niet afgeschreven van je bundel.

De resultaten van de eerste pilot:
- Veel deelnemers stelden de grootte van hun internetbundel bij op basis van inzicht in hun daadwerkelijke gebruik of omdat er iets veranderde in hun internetbehoefte. Bijstellen gebeurde hoofdzakelijk naar boven.

- Deelnemers aan de pilot bleven over het algemeen binnen de door hen gekozen internetbundel (30GB, 100GB of 200GB).

- Deelnemers aan de pilot waren erg enthousiast over de mogelijkheid ‘s nachts onbeperkt te internetten en zo zorgeloos grote updates en downloads te kunnen doen.

- Ongeveer negentig procent van de deelnemers wil na de pilot door met ‘4G voor Thuis’ als alternatief voor vast internet.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.