Geruchten
21 augustus 2010 - Ron Smeets

T-Mobile G2 wederom gekiekt

De T-Mobile G1 was niet bepaald een van de meest mooie toestellen. Die ietwat blokkige vormgeving, het gewicht en de rare slider mechaniek maakten van 's werelds eerste Android smartphone een heus gedrocht.

De afgelopen anderhalf jaar hebben al diverse geruchten de ronde gedaan over een eventuele opvolger, de zogenaamde T-Mobile G2. Welnu, de afgelopen dagen is wederom een hoodstuk aan die geruchten toegevoegd. Engadget heeft namelijk de hand weten te leggen op een aantal kiekjes van wat volgens hun nu toch echt de T-Mobile G2 zou moeten worden.

Ook dit toestel is weer geproduceerd door HTC en hij lijkt verdacht veel op de HTC Vision (aka Desire Z), een toestel dat vorige maand ook al in verband gebracht werd met een T-Mobile release. Toen nog als de G1 Blaze. Kortom, er is nog niets officieel bevestigd door T-Mobile, Google en/of HTC maar de geruchten worden wel steeds sterker. We zullen zien. Hieonder kun je in ieder geval de foto's bewonderen die Engadget in hun mailbox vond. Daaronder heb ik voor de volledigheid nog even de eerder deze week gelekte specs van de HTC Vision / Desire Z / G2 op een rijtje gezet. TMobile-G2-d TMobile-G2-b TMobile-G2-c TMobile-G2-a

De specs:
- 3.7 inch capacitief touchscreen display (480 x 800)
- microSD geheugenkaart optie, max 32GB (ingebouwd geheugen nog niet bekend)
- camera (aantal megapixels nog niet bekend)
- Android 2.1 met HTC Sense UI
- 1Ghz processor
- slideout qwerty toetsenbord
- (A)GPS
- WiFi
- quad-band GSM
- UMTS/HSDPA support
- Bluetooth 2.1
- E-mail support

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.