Geruchten
22 januari 2009 - Ron Smeets

T-Mobile G2, aka HTC Sapphire, gespot

Vorige week zagen we al een G2 maar dat bleek niets anders te zijn dan goedkope Chinese namaak die niets had te maken met Android, HTC of Google.

De afgelopen 24 uur zijn op diverse sites echter spy-foto's (zie hieronder) van een toestel opgedoken dat wel de tweede Android Smartphone van HTC, ofwel T-Mobile G2, zou moeten worden.

Het toestel, met de codenaam Sapphire, was enkele weken geleden  ook al te zien tussen de uitgelekte road map van HTC voor 2009 (foto hiernaast).

Als de geruchten kloppen dan wordt de G2 een toestel zonder fysiek qwerty toetsenbord waardoor hij natuurlijk een stuk dunner zal zijn. Ook de toetsen op de voorzijde onder het display zijn iets anders vormgegeven. De trackball en 3.2 megapixel camera (nog steeds zonder flitser) zijn zo op het eerste oog hetzelfde gebleven.

Wanneer we de G2 mogen verwachten is natuurlijk nog niet bekend. De geruchten spreken van April of Mei van dit jaar maar we zullen natuurlijk eerst moeten afwachten of het toestel dat nu gespot werd daadwerkelijk de G2 is. Bovendien denk ik niet dat wij drie maanden na de introductie van de G1 al een G2 in de T-Mobile winkels zullen gaan zien. Enfin, ik neem aan dat dit in Barcelona (Mobile World Congress) wel duidelijk zal worden.

Via: Engadget Mobile

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.