Nieuws
16 oktober 2008 - Ron Smeets

T-Mobile G1 ook snel naar Engeland

De T-Mobile G1, 's werelds eerste Android Smartphone, ligt over enkele dagen in de Amerikaanse winkels. Hier in Nederland zullen we hem pas tegen het eind van Q1 2009 mogen verwachten.

Android (en Google) fans in Engeland hebben meer geluk. T-Mobile heeft daar namelijk vandaag bekend gemaakt dat de G1 vanaf 30 Oktober beschikbaar zal zijn.

Het is te hopen voor de Engelsen dat T-Mobile voldoende toestellen bij HTC heeft ingekocht want in de VS zijn na twee 'pre-order' rondes al anderhalf miljoen G1's besteld en de verwachting is dat de paar miljoen extra exemplaren die in de diverse magazijnen klaar liggen ook snel uitverkocht zullen zijn.

In Engeland loopt de voorverkoop van de G1 overigens lang niet zo stormachtig als in de VS. 'Slechts' 25.000 Britten hebben zich inmiddels aangemeld als 'geinteresseerden' maar misschien dat door het nieuws van vandaag de voorverkoop ook in Engeland los barst.

De G1 is ook in Engeland gratis in combinatie met een T-Mobile abonnement. Voor 40 pond (ca. 50 Euro) per maand krijg he het toestel, onbeperkt mobiel internet en 1250 belminuten of 2500 SMSjes (of een combinatie van die twee).

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.