Nieuws
12 november 2008 - Ron Smeets

T-Mobile G1 kost $143,89

Toen de iPhone vorig jaar uit kwam werd het toestel ook in losse onderdelen opgedeeldom te zien wat de productie-kosten waren. Toen bleek dat Apple aanvankelijk (met een verkoopprijs van 499 en 599 dollar) behoorlijk verdiende aan de iPhone.

iSuppli heeft nu hetzelfde gedaan met de T-Mobile G1 en daaruit blijkt dat de kostprijs van 's werelds eerste commerciele Android toestel een stuk dichter bij de verkooprijs ligt dan je zou mogen verwachten. Daarbij moet natuurlijk wel rekening gehouden worden met het feit dat de huidige verkoopprijs van 179 dollar alleen geldig is in combinatie met een T-Mobile abonnement.

Hoe dan ook, in losse onderdelen gerekend kost de G1 dus 143,89 dollar:
- Baseband: $28.49
- Scherm: $19.67
- Camera:  $12.13
- Radio Frequency (RF)/Power Amplifier (PA) portion: $9.84
- Overige onderdelen: $73.76.

Als je dit zo ziet dan wordt de uitspraak van de Australische doe-het-zelver die zegt voor het eind van dit jaar een Android toestel op de markt te kunnen brengen voor 199 dollar ineens een stuk minder 'stoer' ;-)

Overigens is de winkelprijs van de G1 in de VS ook al aan het dalen want eerder werd al bekend dat Wal-Mart hem voor $148.88 aanbiedt.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.