Geruchten
04 augustus 2009 - Ron Smeets

T-Mobile Engeland verkoopt simlock vrije iPhones

Als je hier in Nederland een iPhone wilt kopen dan ben je 'verplicht' om dat bij T-Mobile te doen, tenminste, als je niet naar België, Zwitserland, Italië of Frankrijk wilt rijden om daar een simlock vrij model te gaan kopen, voor veel geld natuurlijk.

In Engeland, waar T-Mobile ook actief is, is de iPhone echter exclusief bij O2 te koop. Volgens The Register is T-Mobile aan de andere kant van het kanaal begonnen met het 'stiekem' leveren van simlock vrije iPhones, die ze waarschijnlijk uit Nederland of Duitsland laten overkomen, aan klanten die veel mobiel bellen en een duur T-Mobile abonnement hebben om op die manier te proberen die klanten ervan te weerhouden over te stappen naar O2 om daar een iPhone abonnement af te sluiten.

Vooralsnog wordt (of werd) die 'sneaky' T-Mobile concurrentie actie niet aan de grote klok gehangen en zou het gaan om maximaal 150 exemplaren per week die aangeboden worden aan klanten met abonnement van minimaal 75 pond (ca. 90 Euro) per maand dat op het punt staat om af te lopen.

Overigens gaan in Engeland ook al langer het gerucht rond dat de exclusiviteitsdeal van O2 voor de iPhone later dit jaar gaat verdwijnen zodat ook de andere providers het toestel zouden kunnen gaan aanbieden. O2 woordvoerders spreken dat weer tegen. Hoe dan ook, het lijkt er op dat T-Mobile niet langer wil wachten op dat moment en op deze manier O2 een voet dwars probeert te zetten.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.