Nieuws
28 februari 2008 - Redactie MobileCowboys

T-Mobile en Orange groeien samen verder

PERSBERICHT - T-Mobile Netherlands telde per 31 december 2007 4,889 miljoen mobiele klanten. Daarmee is het klantenaantal bijna verdubbeld ten opzichte van een jaar eerder.

De sterke toename van het aantal klanten is het gevolg van de overname van Orange Nederland per 1 oktober 2007. De totale omzet over 2007 bedroeg EURO 1,318 miljard. De gemiddelde omzet per gebruiker bedroeg EURO 32.

De EBITDA steeg met 47,6% tot EURO 279 miljoen. Zowel T-Mobile als Orange wisten in het vierde kwartaal meer klanten aan zich te binden.

Hans van Leeuwen, Financieel Directeur T-Mobile Netherlands: ‘Dit is de eerste keer dat wij cijfers rapporteren waarin ook de bijdrage van Orange Nederland is verwerkt. Ons klantenbestand is door de overname bijna verdubbeld. Omdat Orange meer PrePaid gebruikers telde dan abonnees, is deze verhouding binnen ons klantenbestand veranderd. Dat leidt ook tot een verandering in de gemiddelde omzet per gebruiker (ARPU), want PrePaidbellers genereren over het algemeen minder omzet dan abonnees.

Het aandeel ‘non voice’ van de ARPU (SMS en mobiel internet) bedraagt inmiddels 20%. Het meest opmerkelijke nieuws is echter dat zowel T-Mobile als Orange in het vierde kwartaal klantengroei hebben laten zien. Dat is een knappe prestatie voor twee fuserende organisaties. De integratie ligt dan ook op schema en wij voorzien dat het nieuwe T-Mobile zowel in klanten als omzet en resultaat verder zal groeien.’

T-Mobile Netherlands nam per 1 oktober 2007 de activiteiten van Orange Nederland over. Omzetcijfers hebben dan ook betrekking op het gehele jaar 2007 voor T-Mobile en het laatste kwartaal van Orange Nederland.Gerelateerde links:
Zeven Orange winkels omgebouwd tot T-Mobile Shops
T-Mobile neemt Orange over
Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl