Geruchten
01 oktober 2011 - Ron Smeets

T-Mobile Duitsland 'lekt' Nokia Windows Phone info

Op 26 oktober zal (of zullen) de eerste Nokia(s) met Windows Phone gepresenteerd gaan worden. Bij T-Mobile in Duitsland heeft in een winkel bij haar hoofdkantoor in Bonn heel even een poster gehangen waarop informatie en enkele specs van een van de Nokia Windows Phone toestellen te zien waren.

Inmiddels is de poster alweer weggehaald, maar natuurlijk niet voordat iemand er een kiekje van maakte. En daarop staan enkele interessante zaken.

Zo wordt deze Nokia met Windows Phone, vermoedelijk de Sea Ray, voorzien van Nokia Drive, een gesproken navigatie app, en gaat T-Mobile het toestel leveren met een zogenaamde multi-SIM (lees: duo SIM) zodat Duitse klanten, zonder extra kosten, het abonnement ook kunnen gebruiken voor een tablet zonder dat men daarvoor de SIM kaart hoeft te wisselen (van de Nokia naar de tablet).

Daarnaast is op de foto (zie hieronder) ook te zien dat T-Mobile Duitsland enkele 'eigen' apps standaard op het toestel installeert; T-Mobile Media Center en TopApps. Van de andere toestel specs worden alleen een 3.7 inch AMOLED display en Windows Phone 7.5 Mango genoemd. Het kiekje van de poster:

UPDATE (02-10, 12u00): Enkele uren geleden is ook een complete afbeelding van de betreffende poster opgedoken. Daarop zou de Nokia Sea Ray in volle glorie te zien zijn:

Via, Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.