Entertainment
08 februari 2009 - Ron Smeets

T-Mobile dans viral nagespeeld: rellen, station gesloten

Jullie kunnen ongetwijfeld nog wel de T-Mobile Viral van enkele weken geleden herinneren waarin enkele honderden trein- en metro reizigers (later bleek het te gaan om 400 ingehuurde dansers) in het Londense Liverpool Station schijnbaar spontaan beginnen te dansen.

Afgelopen vrijdag werd geprobeerd de video na te spelen. Om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk mensen zouden komen opdagen was via Facebook een oproep gedaan om vrijdag avond om zeven uur naar het station te komen. Met alle gevolgen van dien zoals je onder andere in onderstaande video's kunt zien.

De oproep bleek namelijk zo succesvol dat ruim 12.000 'dansers' de weg naar het station wisten te vinden. Een kwartier na aanvang van het event moest de politie Liverpool Station al sluiten omdat er gewoonweg teveel mensen binnen kwamen. Tijdens de (gedeeltelijke) ontruiming die daarop volgde ontstonden enkele kleine relletjes.

Hieronder staan twee video's van de chaos van afgelopen vrijdagavond.

http://www.youtube.com/watch?v=5hYJ2QAspTkhttp://www.youtube.com/watch?v=7NTuJAIX8nU
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.