Nieuws
03 april 2013 - Ron Smeets

T-Mobile 4G uitrol start dit najaar; zonder extra kosten

T-Mobile heeft zojuist bekend gemaakt dat de provider dit najaar gaat starten met de uitrol van haar 4G netwerk. In tegenstelling tot concurrent KPN heeft T-Mobile er voor gekozen om alle klanten die een bestaand 3G abonnement hebben zonder extra abonnementskosten ook toegang te geven tot het 4G netwerk. Het spreekt voor zich dat je daarvoor natuurlijk wel dient te beschikken over een 4G toestel.

De eerste regio waar 4G van T-Mobile beschikbaar zal komen is Amsterdam en omstreken. Dat zal niemand verbazen. Kort daarna zullen de andere grote steden en regio's in de Randstad volgen (Utrecht, Den Haag, Rotterdam). Eind 2014, zo liet de persvoorlichter van de provider weten, is het de bedoeling dat nagenoeg heel Nederland kan beschikken over 4G van T-Mobile.

Daarmee volgt T-Mobile dus ongeveer hetzelfde uitrolpad als KPN. Het feit dat klanten van T-Mobile geen extra abonnementskosten hoeven te betalen om van 4G gebruik te maken is wel een aardig voordeel. Natuurlijk betekent dit wel dat wanneer je nu een 3G abonnement hebt met een bepaalde daatabundel die voorwaarden ook gelijk blijven. Bovendien geldt het kosteloos gebruik van 4G alleen voor de standaard 4G snelheid (down- en upload) die T-Mobile gaat aanbieden. Hoe hoog die snelheden zullen zijn is nu nog niet bekend. Daarover wordt over enkele maanden meer bekend gemaakt.

Wil je straks meer data gebruiken, of over hogere down- en upload snelheden beschikken, dan zul je wel moeten kiezen voor een aangepast 4G abonnement. Ook daarover wordt later dit jaar pas meer bekend. Het persbericht:

T-Mobile maakt 4G beschikbaar voor alle klanten 

T-Mobile wil dat alle klanten profiteren van het nieuwe 4G netwerk. Daarom krijgen de klanten van T-Mobile zonder extra kosten toegang tot het nieuwe netwerk. Klanten zullen daarmee stabieler en sneller mobiel internet ervaren dan via het 3G netwerk. Klanten die willen profiteren van de maximale mogelijkheden op het 4G netwerk kunnen hiervoor hun huidige abonnement aanpassen of vernieuwen. Uniek is dat het T-Mobile 4G netwerk direct geschikt wordt voor alle 4G ready smartphones en tablets, inclusief de iPhone 5 en iPad. Het T-Mobile 4G netwerk komt vanaf het najaar gefaseerd beschikbaar en is onderdeel van het netwerkprogramma Samen Meer Bereiken. Hierin wordt ook het bestaande 3G netwerk sterk verbeterd.

Marco Kind, Directeur Consumer van T-Mobile in Nederland: “T-Mobile wil de voordelen van mobiel internet voor iedereen beschikbaar maken. Door alle klanten met een 4G toestel straks toegang te geven tot het nieuwe netwerk, profiteren zij van beter bereik en meer snelheid. Browsen, video’s bekijken en streaming muziek luisteren via Deezer – het zal allemaal soepeler en sneller gaan voor onze klanten. Vanaf het najaar maken we 4G voor onze klanten beschikbaar”.

T-Mobile netwerk geschikt voor alle 4G smartphones en tablets
Het T-Mobile 4G netwerk zal direct geschikt zijn voor alle 4G ready smartphones en tablets, inclusief de iPhone 5 en nieuwe iPads. Hierdoor kunnen nog meer klanten van T-Mobile straks profiteren van beter bereik en stabieler en sneller mobiel internet. T-Mobile gaat vanaf vandaag 4G toestellen voorzien van een duidelijk herkenbaar 4G ready logo.

Samen Meer Bereiken
T-Mobile werkt momenteel aan een omvangrijk netwerkprogramma: 'Samen Meer Bereiken'. In dit programma worden forse verbeteringen doorgevoerd op het bestaande 3G netwerk, zowel in dekking als capaciteit. Door Samen Meer Bereiken zullen klanten van T-Mobile beter mobiel internet ervaren, of ze nu gebruik maken van het 3G of het 4G netwerk.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.