Nieuws
24 oktober 2014 - Ron Smeets

T-Mobile 4G nu met snelheden tot 120 Mbps 4G Max: snel, sneller, snelst

T-Mobile is nog volop bezig met de uitrol van haar landelijke 4G netwerk. De magenta provider verwacht eind 2015 heel Nederland van 4G dekking te kunnen voorzien, In tegenstelling tot KPN en Vodafone kiest T-Mobile ervoor om haar 4G netwerk direct met 'maximale' snelheden (up- en download) uit te rolllen.

De aankondiging die de provider vandaag deed ligt volledig in lijn met die strategie. Klanten van T-Mobile die een Stel Samen of Helder abonnement hebben kunnen vanaf nu zonder extra kosten gebruik maken van de hoogst mogelijke download snelheden; tot maximaal 120 Mbps.

Letwel; voor 4GMAX, zoals de nieuwe service van T-Mobile heet, heb je wel een toestel nodig dat ook snelheden boven de 100 Mbps aan kan. Veel 4G toestellen hebben een limiet van 100 Mbps. De nieuwe iPhones zijn, bijvoorbeeld, al geschikt voor 4GMAX. De snelheidsverhoging geldt overigens ook voor klanten met een Mobiel Breedband Internet abonnement.

Uit het persbericht:
Gehele 4G-netwerk T-Mobile geschikt voor hogere snelheid iPhone 6
Klanten van T-Mobile met een iPhone 6 of iPhone 6 Plus en een geschikt abonnement kunnen alleen bij T-Mobile op het gehele 4G-netwerk snelheden boven de 75 Mbps halen. Dit komt doordat het 4G-netwerk van T-Mobile volledig is gebouwd op de 1800 Mhz frequentie en daarmee standaard geschikt is voor deze hogere 4G-snelheid.

T-Mobile bouwt momenteel een compleet nieuw netwerk. Alle apparatuur van de bijna 5000 masten in heel Nederland wordt volledig vervangen. Dit heeft als voordeel dat T-Mobile voorbereid is op de verdere toename van dataverkeer in de komende jaren. Tegen het einde van dit jaar zal het nieuwe netwerk voor ruim 70% van de klanten beschikbaar zijn, waaronder de 20 grootste stedelijke gebieden waaronder Groningen, Enschede en Maastricht. Eind 2015 is 4G van T-Mobile overal in Nederland beschikbaar.

2015: verdere verbeteringen
Voor de zomer van 2015 lanceert T-Mobile ook 4G op de 900-band. Hierdoor zullen klanten thuis en op kantoor een nog betere 4G-dekking krijgen. Op een later moment zal T-Mobile hier meer details over bekend maken.

T-Mobile

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.