Nieuws
04 februari 2011 - Ron Smeets

Symbian^3 update PR 1.1 is onderweg

Het zat er al aan te komen en nu lijkt het ook langzaam maar zeker zover. De eerste Symbian^3 update (PR 1.1) komt er aan.

Volgens diverse bronnen en lezers zijn niet alleen al diverse series van de Nokia C7 met de update verblijd, maar zouden ook al de eerste N8 bezitters in staat zijn de update te downloaden en installeren (via Nokia OTA Update).

De update is 6.8 MB groot en naast snelheidsverbeteringen van het toestel (apps en UI) zijn ook de Web, QuickOffice en Adobe Reader toepassingen vernieuwd. Nog geen echt grote veranderingen dus. Die worden pas in PR 2 verwacht.

Changelog, voor zover bekend:
- Web is updated from 7.2.7.3 to 7.2.8.10
- QuickOffice is updated from 6.2.651 to 6.4.166
- Adobe Reader LE is updated from 2.5.560 to 2.5.653

UPDATE (13u00): Zojuist ontving ik infromatie van Nokia in Nederland het Nederlandse persbericht over de update. Daarin staat onder andere precies vermeld wat er allemaal nieuw en verbeterd is in deze update (zie hieronder) en een link naar de installatie handleiding voor OVI Suite, mocht je die nodig hebben. Verder meldt Nokia ook dat de update nu voor alle Symbian^3 toestellen beschikbaar is. Letwel, het kan natuurlijk voorkomen dat bepaalde series (bijvoorbeeld die die door een provider ge-sim-locked zijn, de update pas later ontvangen).

De software-update biedt de volgende nieuwigheden naast verbeterde stabiliteit en performance.
· Accepteren van meeting requests in Mail for Exchange / koppeling tussen meetinglocatie en Ovi Maps.
· Nieuwe Social client met meer mogelijkheden.
· Nieuwe Ovi Store client.
· Uitbreiding van het aantal landen om te navigeren met Ovi Maps (nu 82 wereldwijd in totaal).
· Mocht je de update via Ovi Suite doen, dan krijg je gratis drie high-quality games erbij: Need for Speed Shit, Real Golf en Galaxy on Fire. Deze spellen zijn uiteraard ook gratis te downloaden in de Ovi Store.
· Gratis Quickoffice 6.4 (editor version) voor het bekijken en aanpassen van Word-, Excel- en PowerPoint–bestanden.

Hier nog de handleiding voor het update proces:

Nieuwe software-update installeren
1) Direct op het toestel
Nokia N8: ga in het hoofmenu naar Toepassingen, druk op Sw-update. 
Nokia C7 en C6-01: ga in het hoofdmenu naar Toepassingen, druk op Instrumenten en dan op Sw-update.
 
Het toestel geeft vervolgens aan welke updates er beschikbaar zijn. Selecteer eerst alleen de apparaatsoftware en klik op het symbool met de driehoek linksonder in beeld. Het toestel zal nu de software downloaden en installeren. Vervolgens kunnen er andere beschikbare updates (tezamen) geselecteerd worden en op dezelfde manier gedownload en geïnstalleerd worden.
 
2) Via de computer met Ovi Suite
Nadat het toestel is verbonden met Ovi Suite, selecteer Extra en vervolgens Software Updates. Alle mogelijke updates worden nu weergegeven en selecteer Installeren bij de aangeboden update.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.