Nieuws
24 juni 2008 - Ron Smeets

Symbian wordt een Open Source platform

Nokia, Sony Ericsson, Motorola en NTT DoCoMo hebben vandaag aangekondigd dat zij zich samen met LG, Samsung, STMicroelectronics, Texas Instruments en Vodafone sterk gaan maken voor de oprichting van de Symbian Foundation.

Die stichting heeft als belangrijkste doelstelling het transformeren van Symbian OS, S60, UIQ en MOAP(S) tot één nieuw standaard Open Source mobiel ontwikkel platform waar iedere toestel fabrikant en ontwikkelaar binnen nu en twee jaar gebruik van kan gaan maken.

Daarmee lijken de Symbian partners een belangrijke, concurrerende stap te zetten in de richting van Google's Android en als je het mij vraagt kan die laatste haar borst nat gaan maken want bovengenoemde partners kunnen, als ze samenwerken, het nodige gewicht in de mobiele 'ontwikkelschaal' leggen. . .Gerelateerde links:
Symbian bestaat 10 jaar
Symbian S60 Touch videodemo
Symbian 9.5 komt er aan
Symbian bereikt mijlpaal van 100 miljoen
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.