Nieuws
06 april 2011 - Ron Smeets

Symbian Summer Update wordt op 12 april aangekondigd

Volgende week dinsdag heeft Nokia een aankondiging gepland die betrekking heeft op Symbian Smartphones. De uitnodiging voor het (online) persevent viel gisterenmiddag in mijn mailbox (zie afbeelding).

Op 12 april wordt, dat kan ik jullie al met 100% zekerheid melden, de Symbian Summer Update aangekondigd. Ja, dit is de 'grote' update van Symbian^3 die eerder al een aantal keren te zien was in videodemo's op onder andere de C7 en E7.

Afgelopen maandag, tijdens TeleVisie, heb ik al even met een demo versie van de nieuwe Symbian versie kunnen spelen. De verbeteringen in performance van de UI en browser, ondanks dat dit nog een non-final versie was, waren al duidelijk merkbaar. Foto's kan ik jullie helaas nog niet tonen. Zoals gezegd ging het nog om een ontwikkel versie van de Symbian Summer Update (die dus NIET de naam PR2.0 zal krijgen). Uit de naam van de update ('Summer') valt af te leiden dat de uitrol van de nieuwe Symbian software voor deze zomer (rond juli) gepland staat. Aanstaande dinsdag wordt dit dus officieel aangekondigd en zullen er ongetwijfeld ook meer details vrijgegeven worden.

Of er op die dag ook nog nieuwe toestellen gepresenteerd zullen worden is nog niet bekend. In het geruchtencircuit zijn de afgelopen weken diverse nieuwe Nokia Symbian toestellen gespot, zoals de E6 en de X7, maar of die ook op 12 april het daglicht zullen zien blijft nog even gissen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.