Entertainment
13 december 2007 - Arjan F Olsder

Symbian Review: Tomb Raider Legend

Ook Eidos doet hard zijn best om zichzelf in de mobile gaming markt te vestigen als grote naam. Uiteraard kan Eidos super ster Lara Croft niet ontbreken in het portfolio.

Vandaag hebben we dan ook eens goed gekeken naar Tomb Raider Legend, een 3D game ontwikkeld door de jongens van Fathammer die onlangs naar huis zijn gestuurd zoals valt te lezen op het Mobile Games Blog.

Bij de opening van de game laat Fathammer meteen zien een absolute king op het gebied van mobile 3D games te zijn. Lara Croft staat dan ook voor een paar adembenemend grote watervallen om d'r heen te kijken. De graphics in de game zijn bijna net zo goed als de games op de oude Playstation 1.

Het geluid is behoorlijk minimaal, maar dat zal niet snel storen. De gameplay is een heel ander verhaal. Die is eigenlijk net zo irritant als op de Playstation 1 destijds. Ik heb dan ook heel wat momenten gehad dat ik mijn N73 even in de hoek gooide nadat ik voor de zoveelste keer net mis sprong.

Toch is de gameplay helemaal geoptimaliseerd voor mobiel. Ondanks dat het spel een 3rd person view geeft, is het echt een platform spel. Je kan in de praktijk dus alleen maar voor of achteruit in het level.

Voor liefhebbers van platform games, en liefhebbers van Lara Croft is dit spel zeker goed te spelen. Wanneer je nieuw bent in het genre, of een mobiel hebt met niet al te fijne controls, zou ik de titel toch overslaan.Gerelateerde links:
Mobiele Lara Croft game, Tomb Raider:Legend

Over de auteur: Arjan F Olsder