Nieuws
25 september 2010 - Ron Smeets

Symbian passé voor Sony Ericsson

Het heeft er alle schijn van dat Sony Ericsson geen Symbian toestellen meer gaat maken. Dat is de afgelopen dagen namelijk door twee bobo's van de Zweeds-Japanse fabrikant gezegd en bevestigd. Windows Phone 7 zit wel nog in het toekomstplaatje van Sony Ericsson.

"Voorlopig hebben wij geen plannen om Symbian toestellen te ontwikkelen", aldus Aldo Liguori. Hij bevestigde daarmee eerdere uitspraken van CTO Jan Uddenfeldt in die richting.

Die zei in een gesprek met het Zweedse NyTeknik: “Android is definitely our focus, but we have not given up on Microsoft’s Windows Mobile operating system, although it had a bit slow to take off. But Windows 7 Phone is on the roadmap. However, we have at present no plans for new products with Symbian.”

Van de ene kant is het wel te begrijpen. Sony Ericsson heeft immers niet al te lang geleden de ambitie uitgesproken wereldmarktleider van Android Smartphones te willen worden. Daarnaast is Symbian natuurlijk al een tijdje eigendom van een van Sony Ericsson's grootste concurrenten, Nokia.

Van de andere kant is het ook wel weer een beetje jammer. De Satio en Vivaz (Pro) waren bepaald geen slechte toestellen, vergeleken met de Symbian S60 Touch toestellen van enkele concurrenten. Daarnaast had ik graag gezien wat Sony Ericsson met Symbian^3 zou hebben kunnen 'brouwen'. Ach, wie weet komen ze eind 2011 wel weer met een Symbian^4 toestel op de proppen ;-))

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.