Nieuws
04 februari 2010 - Ron Smeets

Symbian nu ook Open Source

In 2008 liet Symbian al doorschemeren dat het Smartphone besturingssysteem uiteindelijk zou migreren naar een Open Source product.

Vandaag zou er een aankondiging van Symbian gepland staan, maar de BBC weet al te melden dat daar het nieuwe Open Source Symbian OS gepresenteerd zal worden.

Ontwikkelaars kunnen nu dus meewerken aan de evolutie van Symbian en men hoopt natuurlijk dat die dat ook in grote getalen gaan doen zodat Symbian met Android en andere (Open Source) besturingssystemen in de race blijft als een van de meest populaire en succesvolle Smartphone OS'en voor de toekomst.

Wereldwijd zijn er op dit moment al 330 miljoen Symbian toestellen. Android groeit snel maar moet het vooralsnog (eind 2009) doen met ca. 9 miljoen toestellen. Dat komt natuurlijk vooral omdat Android pas 1 jaar op de markt is. Binnenkort (begin Maart) zullen de verkoopcijfers per OS over 2009 bekend worden, dan kunnen we de diverse systemen wat beter met elkaar vergelijken.

UPDATE (16u15): Inmiddels is het nieuws ook officieel bekend gemaakt door de Symbian Foundation.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.