Nieuws
01 oktober 2010 - Ron Smeets

Symbian nu ook definitief verleden tijd voor Samsung

Dit komt niet echt als een verassing want sinds de komst van Bada heeft Samsung nauwelijks (lees: niets) meer met Symbian gedaan.

Nu is op het Mobile Innovator forum, voor Symbian ontwikkelaars, van de Koreaanse fabrikant, de mededeling verschenen dat Samsung het forum gaat skuiten en alle support voor Symbian per 31 december zal beeindigen.

Een jaar geleden, tijdens de introductie van Bada, riep senior VP Don Joo Lee al dat Symbian er in 2010 bij Samsung uit zou gaan, maar die afspraken werden enkele dagen later weer ontkracht. Nu blijkt dat Lee wel degelijk de waarheid sprak, maat dat zal, zoals gezegd, niemand echt verbazen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.