Toestellen
10 maart 2011 - Ron Smeets

Symbian nieuws tijdens Nederlandse perspresentatie Nokia E7

Vandaag presenteerde Nokia de langverwachte nieuwe 'communicator' van de Finse fabrikant, de Nokia E7, aan de Nederlandse pers. De meeting begon al meteen goed. Nee, dan heb ik het niet over de vertraging van een half uur, maar het nieuws dat de Nokia E7 volgende week al, rond 15 maart, in de Nederlandse winkels zal liggen.

Dat is zowaar twee weken eerder dan verwacht, iets dat bij Nokia niet zo vaak voorkomt ;-)

Tijdens de presentatie werd ook nogmaals bevestigd dat Nokia Symbian zal blijven doorontwikkelen en verbeteren. Zo staan er al een 50-tal verbeteringen gepland voor de huidige Symbian^3 versie zoals die op de E7 (en N8, C7) staat. Wanneer die update precies uitgerold wordt en wat de 50 verbeteringen precies zijn is nog niet bekend maar een van de zaken is het verdwijnen van de lag in het schakelen tussen de diverse homescreens.

Marc Driessen sprak ook al heel even over de nieuwe Symbian UI zoals die enkele weken geleden al opdook tijdens een presentatie van Jo Harlow in China. "Eind dit jaar gaat de hele Symbian UI op de schop. Er komen niet alleen andere iconen, maar de menustructuur wordt minder diep en er komen meer homescreens en een pull down menu". Op de vraag of er, nu de samenwerking met Microsoft op smartphone gebied een feit is, in de toekomst toch nog Nokia Smartphones met Symbian OS uitgebracht zullen worden was het antwoord ook duidelijk: "Ja, zeer binnenkort al en ook de komende twee jaar nog". Kortom, goed nieuws voor de (die hard ;-)) Nokia / Symbian fanboys en -girls, maar natuurlijk ook voor de vele tienduizenden tevreden zakelijke Nokia gebruikers. Nu maar hopen dat ze er in Finland en de VS ook zo over (blijven) denken. Twee jaar is nog lang en we weten allemaal hoe snel de toekomst in de mobiele wereld kan veranderen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.