Nieuws
01 juli 2010 - Ron Smeets

Symbian-Guru bloggers stoppen, met dank aan Nokia en Symbian

Als blogger die al ruim vijf jaar dag in, dag uit, met zijn passie bezig is begrijp ik heel goed wat het is om je 'kindje' te zien sterven. Er kunnen natuurlijk verschillende redenen voor zijn maar in het geval van Symbian-Guru is deze wel heel erg bijzonder, en bepaald geen goede reclame voor Nokia en Symbian.

Ricky Cadden (de Symbian Guru) en Rita El Khoury zijn het bloggen op zichzelf namelijk nog lang niet moe en de bezoekcijfers zijn ook niet het probleem.

Nee, ze stoppen na vandaag met hun blog omdat ze het niet meer op kunnen brengen producten, zowel hard als software, van een fabrikant te kopen, testen en beschrijven die zo slecht zijn dat de werknemers ze zelf niet eens gebruiken. Letterlijk zegt Ricky: "I can’t continue to support a manufacturer who puts out such craptastic ‘flagships’ as the N97, and who expects me to use services that even most of Nokia’s own employees don’t use. I also can’t continue to support a mobile operating system platform that continually buries itself into oblivion by focusing on ‘openness’ while keeping a blind eye towards the obvious improvements that other open platforms have had for several iterations."

Mmmh, dat is nogal een pittige uitspraak voor iemand die de afgelopen zes jaar meer dan tien Symbian Smartphones gekocht heeft en al sinds 1999 met een Nokia mobieltje op zak loopt. In de afscheidsposting, die het lezen meer dan waard is, lichten Ricky en Rita e.e.a. uitgebreid toe.

Ricky verheugt zich inmiddels op de komst van zijn nieuwe Android toestel, een Nexus One, en hij en Rita zullen blijven bloggen op hun persoonlijk blogs, RickyCadden en Dotsisx. Wie weet starten ze wel met een Android variant op Symbian-Guru. . .

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.