Geruchten
08 oktober 2011 - Ron Smeets

Symbian Belle update vanaf 26 oktober beschikbaar?

Het is nog niet officieel bevestigd, in tegenstelling tot hetgeen de bron van dit gerucht aanvankelijk zelf meldde, maar het gerucht gaat dat Nokia van plan is om de Symbian Belle update vanaf 26 oktober beschikbaar te gaan stellen voor alle toestellen waar Symbian Anna op draait.

Die datum zou op zich wel kunnen kloppen. Het is namelijk de eerste dag van Nokia World in Londen. We zullen zien.

Het grote nieuws op Nokia World wordt natuurlijk de presentatie van de eerste Windows Phone Nokia's, maar als Nokia gelijktijdig ook de Symbian Belle update zou uitrollen dan bevestigen ze daarmee nogmaals dat ook dit OS nog van belang is voor de Finse fabrikant. Ondanks het feit dat ze zelf formeel niets meer ontwikkelen aan Symbian na de overdracht aan Accenture.

Hoe dan ook, als het gerucht klopt dan kunnen de Nokia gebruikers met een toestel waarop Symbian Anna staat vanaf 26 oktober zich dus gaan opmaken voor een OTA update van Symbian Belle. Het hele update proces zal natuurlijk een aantal weken (of maanden voor toestellen met provider software, cq SMI lock), in beslag nemen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.