Geruchten
08 december 2011 - Ron Smeets

Symbian Belle update opgeschoven naar begin 2012

Twee maanden geleden dook het gerucht op dat de Symbian Belle update voor bestaande Nokia toestellen (zoals de X7, E7 en de N8) mogelijk al vanaf eind oktober uitgerold zou gaan worden.

Welnu, dat bleek dus niet te kloppen. Nokia had eind november de update status op haar site voor de bestaande Symbian (Anna) toestellen al aangepast naar 'binnenkort beschikbaar'. Uit een Tweet van Nokia UK naar aanleiding van een vraag van een gebruiker blijkt nu dat de Symbian Belle update nu voor begin 2012 op de kalender staat.

Formeel heeft Nokia nooit een echt definitieve datum voor de Symbian Belle update genoemd, maar tijdens de lancering van Symbian Belle (en de Nokia 700/701 en de 603) werd wel geroepen dat deze versie nog dit jaar beschikbaar zou komen voor de bestaande toestellen. Enfin, de wachttijd is inmiddels dus weer erg lang geworden voor iedereen die een Symbian (Anna) toestel heeft en graag de nieuwste software wil gaan gebruiken. Voorlopig blijven de Nokia 700/701 en de 603 dus nog even de enige Symbian Belle toestellen die in de winkels liggen.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.