Geruchten
17 augustus 2011 - Ron Smeets

Symbian Belle Firmware gelekt

Dat Symbian Belle de opvolger wordt van Symbian Anna is geen nieuws meer. Op het forum van Dailymobile is echter een versie van Symbian Belle gepost. Die kun je, op eigen risico natuurlijk, daar downloaden en (proberen) te installeren op je Nokia N8 bijvoorbeeld.

Letwel, als je niet precies weet waar je mee bezig bent, blijf er dan verre van weg en wacht gerust op de Symbian Anna update. Die moet immers, voor de bestaande Symbian^3 toestellen ook nog uitgerold worden ;-)

Link naar de forumpost waar de Symbian Belle firmware staat. De schrijver heeft er ook een handleiding bij geplaatst die je zeker eerst moet lezen voordat je beslist of je dit wel wil gaan proberen. Zoals gezegd, bij twijfel, NIET doen!.

De video van een Nokia N8 met Symbian Belle die eerder al eens opdook:

http://www.youtube.com/watch?v=UWP2A7bEiFg
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.