Nieuws
16 april 2011 - Ron Smeets

Symbian Anna browser getest: sneller maar faalt met HTML 5

Het duurt nog even voordat Symbian Anna, de eerder deze week officieel aangekondigde grote update van het Symbian OS, beschikbaar komt.

Ik kon er enkele weken geleden al even mee spelen en constatteerde toen ook al dat de snelheid van de webbrowser beduidend verbeterd was. Omdat het nog om een pre-release versie van de software ging kon ik er echter geen definitief oordeel over geven.

De boys van Mobile Web Programming hebben naar eigen zeggen wel al even met een versie van Symbian Anna kunnen 'spelen' (op een Nokia X7) met de definitieve nieuwe browser versie. Hun oordeel is tweeledig; de nieuwe browser is inderdaad een stuk sneller maar faalt jammerlijk bij de weergave van HTML 5 content. Zo ontbreken onder andere de ondersteuning voor de W3C Geolocation API, audio en video tags en, enfin, bekijk het lijstje en de screensot van de test hieronder maar.

- No Viewport support
- No Audio & Video tag support (the multimedia events seems to be there, but I couldn’t see a <video> tag working)
- No Application Cache / Offline storage mechanisms
- No Geolocation API
- No Accelerometer / Motion API
- No HTML5 new input types (even when Modernizr says ‘supported’, every input type uses the same text input with the same on-screen keyboard)

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.