Geruchten
22 augustus 2011 - Ron Smeets

Symbian aankondiging van Nokia op woensdag 24 augustus

Op de Facebook pagina van Nokia is een teaser, compleet met een aftellende klok, gepost waarop te lezen staat dat er over (op het moment van publicatie van dit artikel) ruim 41 uur 'iets nieuws op Symbian' aangekondigd gaat worden.

Snel gerekend betekent dit dus dat Nokia's Symbian presentatie gepland staat voor woensdag 14u45. Dat is een beetje een rare tijd, maar het zal wel het exacte tijdstip van de aankondiging zelf zijn.

De vraag is nu natuurlijk wat Nokia dan op Symbian gebied gaat presenteren deze woensdag. Symbian Belle en wellicht al de eerste toestellen die met deze nieuwe, in Q4 van dit jaar verwachtte, versie van Symbian uitgerust gaan worden? De afbeelding van de teaser had oorspronkelijk, heel even, 'belle' in de bestandsnaam. Dat is inmiddels dus aangepast maar niet voordat het al door diverse bezoekers van de Facebook pagina opgevallen was. En daardoor wakkerden de Symbian Belle presentatie geruchten alleen maar verder aan.

De Nokia 700 dook eerder al in geruchten op en dat zou een Symbian Belle toestel worden, zo werd gespeculeerd. Verder zijn de afgelopen dagen ook al diverse demo video's van Symbian Belle opgedoken en ook lekte eind vorige week een (beta) versie van de software. We zullen zien. Vooralsnog laat Nokia hier in de Benelux nog niets los.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.