Nieuws
26 maart 2007 - Ron Smeets

Symbian 9.5 komt er aan

Deze week wordt de nieuwe versie van ’s werelds populairste Smartphone OS officieel aangekondigd.

Na de release van Windows Mobile 6 kon een upgrade van Symbian natuurlijk lang uitblijven en dat blijkt nu dus ook.

Volgens insiders zullen de verbeteringen in Symbian versie 9.5 voornamelijk tot uiting komen in de multimedia software en –functies. Zo zijn er alleen in de camera software al 35 nieuwe features bijgekomen zoals red-eye-reduction en een orientatie sensor (beeld draait mee als je de camera draait).

Wanneer Nokia en Sony Ericsson, de twee toestelmakers die er voor gezorgd hebben dat het Symbian OS ’s werelds meest gebruikte smartphone OS is, versie 9.5 gaan implementeren in hun toestellen is nog niet bekend, maar dat zal ongetwijfeld slechts een kwestie van tijd zijn.

Update: Zojuist heeft Symbian een officieel persbericht uitgegeven waarin v9.5 van haar OS aangekondigd wordt. Liefhebbers kunnen ook op de site van Symbian al informatie over de nieuwe release bekijken.Gerelateerde links:
Symbian bereikt mijlpaal van 100 miljoen
Aantal Windows Mobile Smartphones verdubbeld
Ook een nieuwe Symbian Smartphone van Samsung
Meer dan 10 miljoen Symbian mobieltjes in Japan
Gartner waarschuwt Nokia voor Symbian-only koers
300% meer Symbian mobiles
Samsung Symbian Smartphones op komst
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.