Nieuws
09 december 2010 - Ron Smeets

Swype voor Symbian S60 nu met Nederlandse taalondersteuning

Swype was al beschikbaar voor Symbian S60 toestellen maar tot nu toe nog zonder Nederlandse taalondersteuning. Dat is nu dus veranderd. Eerder deze week hebben de Swype ontwikkelaars een aantal nieuwe taalpakketten geintroduceerd, inclusief support voor het Nederlands dus.

Om het te kunnen gebruiken moet je eerst de Swype app installeren alvorens je de nieuwe taalpakketten toevoegd. In principe zou je het toestel zelf op de Nederlandse taal ingesteld kunnen laten staan maar Swype adviseert om je toestel op Engels in te stellen en vervolgens in de swype app vor Nederlands te kiezen.

Ik heb het zelf even geprobeerd op mijn C7, maar daarop werkt Swype helaas niet. Ik kan wel alles installeren, maar dan houdt het ook op. Mochten er lezers zijn die nog een S60 Touch toestel hebben en bij wie het wel gelukt is om de Nederlandse taalondersteuning voor Swype aan de praat te krijgen, dan hoor (lees) ik dat wel via de reacties.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.