Nieuws
07 november 2013 - Nichal Joosse

Swype-toetsenbord krijgt update met meertalige ondersteuning

Het populaire toetsenbord SwiftKey kwam onlangs met een update en dus kon Swype natuurlijk niet achterblijven. Sinds gisteren heeft de nog populairdere Android-toetsenbord een update gekregen met nog meer nieuwe features. Zo ondersteunt het toetsenbord twee verschillende talen tegelijk. De gesuggereerde woorden veranderen automatisch naar de taalvoorkeur van de gebruiker. Ook kun je nu kiezen tussen een QWERTY-, QWERTZ- of AZERTY-toetsenbord. 

Ook zijn er nieuwe formaten toegevoegd voor het toetsenbord, die volledig aangepast zijn aan de toetsenborden voor andere toestellen, bijvoorbeeld phablets. Maar ook landschapmodus is toegevoegd voor kleinere toestellen. SwiftKey heeft dit overigens ook toegevoegd aan de laatste update. Er is ook een mogelijkheid toegevoegd om woorden en zinnen meteen op je scherm te zien op het moment dat je ze uitspreekt.

Toegankelijkheid is ook enorm verbeterd in de app, met support voor Android's Talkback en Explore by Touch. De app is momenteel al te vinden in de Amazon Appstore.  

Over de auteur: Nichal Joosse