Nieuws
12 september 2008 - Ron Smeets

Swype: 'T9' voor qwerty toetsenborden

Wie regelmatig SMS-t gebruikt waarschijnlijk ook de handige T9 functie om sneller te kunnen typen.

Met de komst van steeds meer touchscreen toestellen, vaak zonder fysiek (qwerty) toetsenbord heb je daar echter niets meer aan. De makers van Swype denken daar DE oplossing voor gevonden te hebben.

Het idee is relatief simpel. In plaats van het letter voor letter intypen van een woord, iets dat bij de meeste virtuele qwerty toetsenborden vaak lastig, of op z'n minst effe wennen is, kun je met Swype de woorden 'intypen' door met je vinger het pad langs de betreffende letters te volgen. Daarbij hoef je absoluut niet nauwkeurig te zijn, zo zeggen de makers.

Klinkt leuk, maar ik vraag me af of dat werkelijk handiger (en sneller) gaat werken dan dat nu het geval is bij het SMS-en (of mailen) vanaf een iPhone of HTC Touch.

In de videodemo hieronder ziet Swype er veelbelovend uit maar ik zou er graag zelf eens mee spelen.Gerelateerde links:
Portable Bluetooth keyboard
Nieuw wereldrecord 'Blind SMS-en'
Virtueel keyboard patent van Nokia
iPhone Virtueel Keyboard instructiefilmpje

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.