Nieuws
16 december 2011 - Ron Smeets

Swype nog even niet de hype op Android Ice Cream Sandwich

Swype, als je er eenmaal aan gewend bent, is zonder enige twijfel een van de snellere tekstinvoer methodes voor touchscreen toetsenborden. Volgens Samsung zou Swype zelfs de Hype van 2010 (en 2011) worden. Dat was althans een van de slogans die gebruikt werden bij de lancering van de Galaxy S en SII. 

Helaas geldt dat even niet meer voor de Galaxy Nexus, en Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) in het algemeen. Swype werkt voorlopig namelijk niet op toestellen met de nieuwste Android versie.

Volgens een tweet van Swype heeft het te maken met de manier waarop Android de display resoluties in de code van Ice Cream Sandwich weergeeft. Er wordt gewerkt aan een oplossing (lees: update) door de ontwikkelaars van Swype maar het is nog niet bekend wanneer die beschikbaar komt.

Enfin, gelukkig heeft de Galaxy Nexus, het enige Android ICS toestel dat op dit moment in de winkels ligt, een 4.65 inch display waardoor het touchscreen toetsenbord weer wat meer 'vingerruimte' heeft en, dat is mijn ervaring althans, sowieso gebruiksvriendelijker is.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.