Wearables
02 maart 2015 - Ron Smeets

Swatch komt met een smartwatch voor beachvolleyballers Zwitserse fabrikant trekt ook nu weer haar eigen plan en lanceert de bijzonder Touch Zero One

Swatch is altijd al een behoorlijk eigenzinnige Zwitserse horlogemaker geweest. Vooral bekend vanwege de kleurrijke designs en relatief betaalbare prijskaartjes. Zoals alle horlogemakers moet ook Swatch al lang gemerkt hebben dat de komst van de smartwatch langzaam maar zeker een comeback betekent voor het polsklokje, maar dan wel met een slimme twist.

Welnu, dat besef heeft ertoe geleid dat Swatch nu zelf ook een Smartwatch gepresenteerd heeft. Maar, en dat zal niemand verbazen, ook nu doen ze het weer op hun eigen manier. De Swatch Touch Zero One is speciaal ontworpen voor beachvolleyballers. Uhm... wat??? Ja, die dames en heren die, doorgaans in zwemkleding, op het strand een bal over en weer het net over slaan ;)

Uiterlijk heeft de smartwatch van Smart duidelijk een sportief design. De functies zijn echter ietwat bijzonder. Zo kan hij de kracht van een smash meten en het aantal keren dat je klapt, of een high-five geeft. Iets dat bij volleybal vooral gebruikt wordt om elkaar op te peppen na een gewonnen, of verloren, punt. Iets minder 'voilleybal' is de stappenteller die meteen ook meet hoeveel meters je afgelegd hebt en het aantal verbrande calorieën. Natuurlijk kun je hem ook aan je telefoon koppelen, met een speciale app, om je volleybal- en fitness doelen in te stellen en bij te houden.

Het slimme horloge van Swatch is waterdicht en stof (of zand) bestendig en heeft een gewone batterij die je niet hoeft (en kan) opladen maar wel maanden mee gaat. Hieronder staan enkele foto's en een promotie video van de Swatch Touch Zero One.

http://youtu.be/vMzn3Zs7YLw

Via (Swatch)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.