Tablets
06 augustus 2014 - Ron Smeets

Surface Pro 3 vanaf 28 augustus ook in Nederland en België

Microsoft heeft bekend gemaakt dat de Surface Pro 3 vanaf 28 augustus in 25 nieuwe landen beschikbaar zal komen. Op die lijst staan ook Nederland en België. Vanaf vandaag is het al mogelijk de nieuwe Surface via de Microsft Store alvast te reserveren.

De Surface Pro 3 is voorzien van een 12 inch scherm en verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, variërend van een Intel I3 tot de Intel i7 processor en met 64 tot 512 GB geheugen.

Tot de overige specs behoren een accu die tot negen uur meegaat op één lading, twee 5 megapixel camera's (een voor en een achter), Windows 8.1 Pro, 4 of 8 GB RAM, 12 inch ClearType HD Plus display (2160 x 1440 pixels). Het toestel is 29,2 centimeter breed, 20.1 centimeter hoog en 9.1 millimeter 'dik' en hij weegt 800 gram. 

Microsoft noemt de Surface Pro 3 zelf een toestel dat beter is dan zowel een laptop als een tablet. Dat zal het apparaat dan wel moeten waarmaken want het prijskaartje is in ieder geval groter dan dat van een gemiddelde laptop en de duurste tablets. De goedkoopste uitvoering van de Surface Pro 3 kost 819 Euro. Daarvoor krijg je dan een Intel i3 model met 64GB geheugen. Het topmodel, de Intel i& met 512GB gaat 1969 Euro kosten.

Microsoft NL

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.