Nieuws
18 oktober 2010 - Ron Smeets

Super AMOLED (GalaxyS) vs Retina (iPhone4) display vergelijk

De Retina (IPS-LCD) en Super AMOLED displays zijn op dit moment zo ongeveer de beste schermen die in mobiele telefoons gebruikt worden.

In de video hieronder kun je de twee display types naast elkaar zien. Bovendien wordt in het begin van de video ook heel even de Nokia N8 (AMOLED) erbij gelegd. Jammer dat ze die niet gedurende het hele vergelijk erbij hebben gehouden.

Ik loop momenteel rond met een legertje toestellen die (deels) ook allemaal een ander type display hebben en moet eerlijk bekennen dat er nogal wat verschil zit tussen bijvoorbeeld het AMOLED display van de LG Optimus 7 en de Super AMOLED en Retina versies die Samsung in de Omnia 7 en Apple in de iPhone 4 gebruiken. De Samsung en iPhone zijn niet alleen een heel stuk helderder, maar de kleuren hebben ook veel meer diepte en contrast. Als je naar de LG kijkt dan zie je vrijwel continu een grijze waas op de achtergrond. Overigens is er ook een vergelijkbaar verschil zichtbaar tussen het AMOLED display van de Nokia N8 en dat van de LG Optimus 7.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.