Nieuws
09 december 2005 - Ron Smeets

Succesvolle SMS infoservice van de Politie

Na een succesvolle test in Tilburg en omstreken zal de SMS infosevice van Politie en justitie binnenkort ook in Amsterdam en Rotterdam beschikbaar worden.

Bewoners kunnen zich met hun postcode inschrijven voor de informatie- en waarschuwings dienst en ontvangen indien noodzakelijk dan SMSjes met zaken die in hun buurt aan de orde zijn zoals het signalement van ontsnapte TBS-ers, vermiste kinderen of andere gebeurtenissen.

Tijdens de pilot in West Brabant heeft het systeem haar succes direct bewezen doordat, met behulp van verstuurde SMSjes in totaal maar liefst 4 vermiste kinderen opgespoord zijn.

Behalve Amsterdam en Rotterdam hebben zich inmiddels ook veel internationale politiekorpsen gemeld bij Emexus, de SMS service provider die de dienst in de markt zet.Gerelateerde links:
GSM's leiden tot efficienter politiewerk
Relschoppers melden zich na SMS actie
Justitie zoekt getuigen per SMS
SMS kliklijn
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.