Nieuws
01 november 2005 - Ron Smeets

Succesvolle HSDPA test van T-Mobile

Medewerkers van T-Mobile zijn er maandag in geslaagd een werkende HSDPA verbinding te maken op het actieve mobiele UMTS netwerk in Nederland.

In Den Haag lukte het enkele techneuten van de Telco om met behulp van een Option GT 3G+ laptop kaart een verbinding te maken waarmee een constante downloadsnelheid van 1.3Mbit/sec gehaald werd, met pieken tot 1.6Mbit. Sneller dan menig ADSL verbinding die veel mensen thuis hebben.

T-Mobile kondigde eerder al aan in 2006 haar netwerk klaar te willen hebben voor de commerciele introductie van de zogenaamde UMTS Turbo, ofwel HSDPA.

De succesvolle tests in Den Haag, waar een deel van het T-Mobile netwerk dus al geupgrade is voor HSDPA ondersteuning, doen vermoeden dat die streefdatum nog altijd gehaald kan worden.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.