Nieuws
01 april 2006 - Ron Smeets

Succesvolle 7.2Mbit/s HSDPA test van Nortel

Terwijl Samsung tijdens de afgelopen CeBIT nog vol trots de eerste 3G HSDPA Smartphone met een mobiele 3.6Mbit/s dataverbinding aan de wereld toonde waren Nortel en Qualcomm al druk bezig met de volgende stap in de zoektocht naar 'echte' mobiele breedband netwerken.

Gisteren meldden de twee in een persbericht dat ze er in geslaagd zijn om met succes een 7.2Mbit/s dataverbinding tot stand te brengen over een van HSDPA tehnologie UMTS netwerk.

Nortel en Qualcomm zullen tijdens de komende CTIA Wireless conferentie in Las Vegas een testopstelling presenteren waarbij iedereen het resultaat van hun tot zover vruchtbare samenwerking kan komen bewonderen.Gerelateerde links:
Brede Europese HSDPA uitrol nog in 2006
Samsung demonstreert HSDPA op nieuw toestel
Oostenrijks Mobilkom start HSDPA netwerk
Mobiel internetten met 3.6Mbit per seconde
UMTS Turbo GSM's van Samsung op CES
Succesvolle HSDPA test van T-Mobile
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.