Nieuws
24 augustus 2005 - Ron Smeets

Subsidie voor mobiele filmmakers

Tijdens het Filmfestival in Edinburgh maakten Scottish Screen, Scottish Enterprise en de National Endowment for Science, Technology and Arts hun deelname aan Pocket Shorts Scotland bekend, een subsidieproject voor regisseurs die films maken voor mobiele toestellen.

In totaal komen 8 filmmakers in aanmerking voor een bijdrage van zo'n 4500 euro per film. Voorwaarde is dus dat de film geschikt is om op een mobiel device te bekijken en ook mag hij niet langer zijn dan 60 seconden.

Het is de bedoeling dat de 8 films over enkele maanden via internet of anderszins mobiel gedownload kunnen worden.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.