Toestellen
16 augustus 2016 - Ron Smeets

Stuitertest met de Galaxy Note 7 (video) Spoiler Alert! Ook Gorilla Glas 5 kan breken

De Galaxy Note 7 is vanaf vandaag te bestellen. Uitpakken kun je hem echter pas op z'n vroegst 9 september. Er zijn wel al wat testexemplaren in omloop en een daarvan werd gebruikt in onderstaande 'stuitertest'. Ofwel, hoe goed zijn het glas en het scherm van de Galaxy Note 7 bestand tegen vallen.

Samsung heeft de Galaxy Note 7 zowel aan de voor- als achterzijde uitgerust met Gorilla Glas 5. Dat zou in 80% van de gevallen bestand zijn tegen een val van 'selfie-hoogte' (1m60). Ik denk dat iedere smartphone eigenaar, voorzien van welk type 'onbreekbaar' glas dan ook, wel zal beamen dat de val van zijn of haar toestel altijd bij die overige 20% lijkt te horen ;)

Enfin, kijk zelf maar hoe de Galaxy Note 7 met zijn nog 'onbreekbaarder' Gorilla Glas presteert.

https://youtu.be/7sLcN0pDjqg

Iemand die verrast is door deze uitslag. Natuurlijk, het toestel is maar drie keer op de grond gevallen en de voorzijde is daarbij heel gebleven, maar het bewijst wel dat ook Gorilla Glas 5 kan breken. In de regel is het wel zo dat hoe platter het toestel de grond raakt, des te groter is de kans dat het glas heel blijft.

Waar bijna geen enkele glassoort tegen bestand is, althans niet 100%, is het vallen op een hoek. Daardoor wordt namelijk de behuizing ingedrukt. De spanning die dan op het glas komt te staan is in veel gevallen gewoon te groot en dus breekt het. Dat kon je ook zien na de eerste val van de Galaxy Note 7 in bovenstaande video.

Zelf ben ik daar onlangs ook weer eens het 'slachtoffer' geworden toen mijn Galaxy S7 Edge iets te hard in aanraking kwam met een aluminium deurpost (gelukkig zat mijn vinger er niet tussen ;)) Dat toestel heeft dan wel nog 'maar' Gorilla Glas 4, maar toch. Het resultaat kun je op de foto hieronder zien. Gelukkig is het de achterzijde. Ik moet echter ook wel erkennen dat het aluminium frame rondom dat toestel heel kwetsbaar is. Ik zou het zelfs 'zacht' durven noemen.

Video via (YT)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.