Nieuws
08 augustus 2012 - Marloes de Hooge

Studie: 'Samsung bezit 45% van de Europese smartphonemarkt'

Volgens Digitimes bezit Samsung Electronics inmiddels 45% van de smartphonemarkt in Europa en daarmee laat het merken als Nokia en HTC ver achter zich. Deze riante marktpositie heeft er ook voor gezorgd dat het marktaandeel van Android in Europa gegroeid is naar 65%. Wereldwijd gezien heeft Samsung een marktaandeel van 30% op de smartphonemarkt. Dankzij de lancering van de Galaxy S III in mei/juni is het succes van Samsung alleen maar meer gegroeid. Dezelfde studies wijzen op het feit dat Samsung tevens marktleider is in alle prijscategorieën van de smartphones.

Hoewel het Android-platform marktaandeel verliest in de Verenigde Staten, is het platform razend populair in Engeland, Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje. Android-accounts zorgen in deze landen voor meer dan 50% marktaandeel. Dit zijn tevens ook de grootste markten in Europa. Gezien het feit dat het Nokia's Windows Phone - volgens de studie - niet lukt om populariteit te winnen, zal Samsung nog wel een tijdje de dominante factor zijn op de Europese smartphonemarkt.

De groei van Samsung's markt biedt uitdagingen voor concurrenten als HTC, LG, Sony, Huawei en ZTE, mar toch zal het lastig voor ze blijven om de concurrentie te blijven aangaan. In de vijf grootste Europese markten heeft Apple een marktaandeel van 14,4%. Dit is te wijten aan het feit dat Apple niet intensief samenwerkt met de telecombedrijven in Europa, dit in tegenstelling tot de Amerikaanse telecombedrijven. Ook hebben landen in Zuid- en Oost-Europa weinig aan een iPhone vanwege beperkingen in de landen zelf.

Over de auteur: Marloes de Hooge
 
Marloes is editor in chief van DutchCowboys en Travelvalley. Ze is gek op schrijven, reizen en hardlopen. Momenteel werkt ze aan haar eerste boek, een droom die uitkomt. Mail: marloes@dutchcowboys.nl - marloes@travelvalley.nl