Nieuws
31 oktober 2005 - Ron Smeets

Studenten ontvangen lezingen op hun mobiel

Studenten van de Robert Gordon universiteit in Aberdeen kunnen vanaf volgend jaar de documentatie over de lezingen deels ook op hun mobiel ontvangen.

De universiteit start in 2006 een experiment met als doel om de studenten beter van dienst te zijn en de enorme papierstromen die nu nog normaal zijn tot een minimum terug te brengen.

Studenten die lezingen bijwonen en over een GSM beschikken worden door het systeem dat in de klassen geinstalleerd gaat worden automatisch voorzien van de benodigde lectuur en informatie die ze normaal op papier zouden moeten meesjouwen.

AmbieSense, zoals het project genoemd wordt, maakt gebruik van high-tech technologie om de documenten naar de aanwezige telefoons te zenden.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.