Entertainment
22 november 2006 - Ron Smeets

Studente betaalt haar nieuwe laptop met 'shirtreclame'

Enkele maanden geleden besloot de Amerikaanse studente Leah Culver dat het hoog tijd werd om haar verouderde PC, een iMac uit 2000, te vervangen. Haar wens was om een MacBook Pro aan te schaffen, maar die lag qua prijsklasse helaas ruim boven haar budget.

De aankomend programmeur Leah, kwam na enig denkwerk met een lumineuze idee om haar nieuwe laptop te laten sponsoren. Bedrijven konden voor 150 dollar per vierkante inch advertentieruimte kopen op de behuizing van de MacBook Pro die zij op het oog had. Zeg maar een soort van shirtreclame.

Natuurlijk wilde Leah niet het risico lopen dat haar design-laptop met goedkope stickers uitgerust zou worden dus bedacht ze op voorhand al het idee om de advertenties in de aluminium behuizing te laten etsen.

Inmiddels, nog geen twee maanden nadat het idee vorm kreeg, heeft Leah haar MacBook al in gebruik. De advertentieruimte werd in no-time verkocht aan diverse bedrijven, voornamelijk internet-sites en weblogs. Hieronder staat een foto van Leah's gesponsorde Apple laptop en hier kun je een videoverslag bekijken van het hele proces.Gerelateerde links:
Compaq laptop voor nog geen 100 dollar
Mobiel adverteren kansrijker
Reclame via 'gemiste oproepen'
Laptop prijzenoorlog in de VS
Mobile marketing: waar gaat het heen?
Online veiling van gesigneerde GSM's
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.