Nieuws
06 oktober 2005 - Ron Smeets

Strijd tegen mobiele virussen

Nokia heeft een deal gesloten met Symantec om haar toekomstige GSM modellen te voorzien van mobiele anti-virus software, te beginnen bij de nieuwe N60-serie.

Op die manier hopen de twee bedrijven de, tot nu toe nog op een laag pitje opererende, mobiele viruswereld een vroegtijdige halt toe te roepen.

Of dat zal lukken is natuurlijk nog maar de vraag, maar met Nokia en andere toestelfabrikanten aan de ene kant en anti-virus merken als F-Secure en Symantec aan de andere kant wordt er wel meteen goed werk van gemaakt!

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.