Entertainment
23 december 2005 - Ron Smeets

Strijd om mobiele bioscoopfilms in Italie

Een paar dagen geleden meldden wij dat de Italiaanse mobiele contentprovider H3G een deal gesloten had met de Eagle Pictures om bioscoopfillms na 10 dagen al mobiel uit te brengen.

Inmiddels is duidelijk dat, behalve dat de filmmaatschappij niet echt blij is met de deal ook de nationale bioscoop organisaties met een boycot en juridisceh stappen dreigen (Italiaans) als H3G haar plannen doorzet.

Inmiddels zou Eagle Films al hebben toegezegd dat de films pas op z'n vroegst na 4 maanden vrijgegeven zullen worden voor mobiele release.Gerelateerde links:
Film kijken op je mobiel is 'Godslastering'
Film 10 dagen na bioscooprelease al op je GSM
Lessen voor Camphone 'regisseurs'
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.