Nieuws
31 augustus 2005 - Ron Smeets

Straling van GSM niet (on)gezond

Een beetje verwarrende kop van dit bericht, vindt u ook niet ? Helaas is deze verwarring precies wat een Engels onderzoek naar de eventuele schadelijke gevolgen van mobiele telefoons voor onze hersenen ook concludeerd:

Na tien jaar mobiel bellen bestaat er (nog) geen gevaar voor een vergroot risico op tumorvorming in de hersenen, maar toekomstig onderzoek zal moeten uitwijzen of dat zo blijft.

Dit lijkt verdacht veel op de honderden vergelijkbare onderzoeken die de laatste jaren zijn uitgevoerd naar de gezondheidsrisico's van mobiel bellen. De resultaten zijn, afhankelijk van wie opdraait voor de financiering van het onderzoek vrijwel hetzelfde:

1. Het is niet schadelijk (mede mogelijk gemaakt door fervente voorstanders en bedrijven die er van moeten leven)

2. Het is wel schadelijk (mede mogelijk gemaakt door fervente tegenstanders en bedrijven die er niet van kunnen leven)

3. Misschien is het wel of niet schadelijk maar er is meer onderzoek nodig (mede mogelijk gemaakt door fervente onderzoekers en de politiek)

Zo, dat is er ook weer uit. Kies gerust uw favoriete onderzoeksresultaat ;-)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.