Nieuws
28 november 2005 - Ron Smeets

Straling van GSM-Masten verwaarloosbaar

Tenminste, als we de hoeveelheid straling van de masten waaraan iemand blootgesteld wordt vergelijken met het voeren van een mobiel telefoongesprek met de GSM aan het oor.

Dat meldt de Enfield Independent naar aanleiding van de onderzoeksresultaten van de Britse Mobile Telecommunications Health Research Group.

Volgens hen is de straling die iemand binnen krijgt als hij een GSM aan zijn oor houdt 1000 keer zo intensief dan wanneer dezelfde persoon zich in de buurt van een GSM mast bevindt. Omdat diverse andere onderzoeken al hebben aangetoond dat er geen link zou bestaan tussen het mobiel bellen en gezondheidsproblemen zoals (hersen)tumoren is de conclusie dat masten ongevaarlijk zijn natuurlijk snel getrokken.

Het onderzoek is onder andere uitgevoerd om de argumenten betreffende gezondheidsrisicos van tegenstanders bij het plaatsen van masten te kunnen ontkrachten.

Het is nu wachten op een bericht die dit weer allemaal tegenspreekt, ofwel aflevering 94.565 in de stralingssoap. . .Gerelateerde links:
Hoeveel straling krijg ik 'binnen' ?
Nieuwe GSM antennes beter voor onze hersenen
Slachtoffers GSM straling kunnen naar de rechter
Online zendmast straling bekijken
Gezondheidsraad: 'Mobiele straling ongevaarlijk'
Vakbond tegen GSM masten
UMTS-antennes slecht voor de gezondheid?
Straling van GSM niet (on)gezond

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.