Nieuws
06 juni 2014 - Ron Smeets

Straks videobellen met 112?

Als het aan de initiatiefnemers van 112cam ligt wel. Zij hebben een concept ontwikkeld dat het mogelijk moet maken om een videoverbinding met de 112 meldkamer te maken. Zo kun je direct beelden van de plaats waar een ongeluk of misdrijf plaatsgevonden heeft naar de hulpdiensten sturen. Die krijgen daardoor een beter beeld van de situatie ter plekke en daar de hulpdiensten die ze moeten oproepen op afstemmen.

Een andere optie is dat je beelden die je zelf gefilmd hebt met je tablet of smartphone via 112cam naar de politie stuurt. Nu duiken veel van die filmpjes al op in YouTube, dus waarom zou je ze niet ook meteen naar de juiste instanties sturen, toch? Een prima initiatief volgens mij.

Helaas bleek uit de eerste presentatie van het idee in Zeist, bij het Politie Diensten Centrum, dat de heren en dames van de sterke arm wel enthousiast waren maar dat de alarmcentrales momenteel technisch nog niet geschikt zijn voor het werken met een dergelijke applicatie als 112cam. De volgende stap die de bedenkers nu gaan nemen is een presentatie bij het ministerie. Je weet wel, daar waar de ambtenaren zitten die C2000 bedacht en uitgerold hebben ;-)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.